Radikal designer tar over Yves Saint Laurent

ELSKET AV KJENDISENE: Stefano Pilati sees ofte med en lekker kvinne ved sin side. Her er han i følge med Mad Men-stjernen January Jones. Foto: Bulls

For litt siden ble det kjent at Stefano Pilati (47) gir seg som Yves Saint Laurents sjefsdesigner etter åtte års tjeneste. I går kom nyheten om at Hedi Slimane (43) tar over den prestisjetunge jobben.

Det er ikke første gangen Slimane går inn i et samarbeid med det franske motehuset. Allerede i 2000 jobbet han som kreativ direktør for herrekolleksjonen til Yves Saint Laurent. Denne stillingen hadde han i syv år før han forsvant til motehuset Dior i tilsvarende stilling, melder nettstedet MyDaily.

LES OGSÅ: Hyllet Kanye Wests design i sko til 33.000 kroner

HYLLET AV KJENDISKVINNER: Her er Stefano Pilati avbildet med supermodellene Naomi Campbell og Claudia Schiffer. Foto: Bulls

Nytt kapittel

- Hedi Slimanes eksepsjonelle talent og forståelse for Yves Saint Laurents sjel åpner opp for et nytt kapittel for motehuset, sier administrerende direktør i Yves Saint Laurent, Paul Deneve til nettstedet.

Iløpet av de siste fem årene har designeren fra Paris konsentrert seg om møbeldesign og fotografi. Dette er en lidenskap Yves Saint Laurent fastslår at Slimane vil kunne få lov til å fortsette med parallelt med sin nye stilling i motehuset.

TAKKER FOR SEG: Stefano Pilatis dager for det store motehuset er talte. Nå gir han ansvaret til Hedi Slimane. Foto: Bulls

Radikal

Slimane har ikke designet klær til kvinner før, men hans herrekolleksjoner hadde kvinnlige fans blant kjendisene og i motebransjen.

Slimane er, som selveste Yves Saint Laurent, radikal. I et av hans Dior Hommes-show i 2004 presenterte han en langt mer feminin og stram kolleksjon enn forventet. Han erstattet også de velbygde mannlige modellene, som vanligvis dundrer ned catwalken, med syltynne, bleke gutter iført blant annet skinny jeans.

Dette revolusjonerte bransjens oppfatning av mannlig skjønnhet og mote, og definerte også en ny look blant menn.

EN SISTE HILSEN: Pilati takket for seg til et jublende publikum. Foto: Scanpix

Takket for seg

7. mars presenterte Pilati sin siste kolleksjon for Yves Saint Laurent. Det var en kompromissløs visning med sterke kvinner i fokus. Modellene hadde en dramatisk look, og vi fikk se brede skulderepartier, skinn, høye midjer, blyantskjørt og dresser.

LEKKERT OG DRAMATISK: Den siste kolleksjonen til Pilati hyllet en sterk kvinneskikkelse. Foto: Scanpix

LES OGSÅ: Sensuell høstmote fra Pucci og Dundas

LES OGSÅ: En eksplosjon av farger hos Lanvin

LES OGSÅ: Dette ønsker Stockholm-fashionista Jonna Bergh seg denne sesongen

Skrevet av

Jennifer Bråthen


Publisert: 08.03.2012 14:33

Tags: , ,