Feminine og allsidige hårfrisyrer

KORT, TOTONET OG HALVLANGT: Det er hårtrender for alle lengder i det kommende året, både kort, halvlagt og langt hår. (Foto: Bulls)

FEMININE TRENDER: Det er hårtrender for alle lengder i det kommende året, både kort, halvlagt og langt hår. Emma Watson, Alexa Chung og Jessica Alba velger de kortere hårfrisyrene. (Foto: Bulls)

De mest populære hårfrisyrene er både feminine og allsidige enten håret er kort, halvlangt eller langt. Her er noen av frisyrene som kommer til å gjelde i tiden framover.

Den korte gutteklippen har vært populær en stund nå, Michelle Williams, Emma Watson og Carey Mulligan er noen av de som har sparket i gang trenden. Men hårklippen har vært i motebildet tidligere også, skuespilleren  Mia Farrow ble et stilikon da hun klippet håret kort i 1968. Det er ikke alle som kler den guttete frisyren. Siden ansiktet kommer ekstra godt fram, passer klippen aller best til de med symmetriske og feminine ansiktstrekk. Hvis du er usikker på om dette er frisyren for deg, kan du rådføre deg med frisøren før du lar det stå til med saksen.

Ønsker du din naturlige hårfarge tilbake? Her er måten å gjøre det på

EN KLASSIKER: Frisyren har fått en renessanse det siste året, men var også populær da skuespilleren Mia Farrow klipte håret til filmen «Rosemary's Baby» i 1968. (Foto: Bulls)

EN KLASSIKER: Den korte klippen har fått en renessanse det siste året, men den var også populær da skuespilleren Mia Farrow klipte håret til filmen «Rosemary's Baby» i 1968. (Foto: Bulls)

Enkelt og halvlangt

Jessica Alba er tilhenger av den mellomlange hårlengden, og før jul dukket hun opp med en skarpklipt lang bob-frisyre. Medium lange hårfrisyrer er den beste løsningen om du er lei av langt hår, men ikke tør å klippe håret helt kort. Den mellomlange klippen kan gi deg en trendy og typete frisyre, samtidig som det ikke tar alt for lang tid før håret vokser ut igjen.

Halvlange hårfrisyrer kan også være lettere å style enn både langt og kort hår. Du kan rette det ut, krølle det, blåse volum i det eller ha det opp i en topp eller hestehale.

De mellomlange frisyrene er særlig anbefalt til eldre kvinner, ettersom langt hår fort kan bli tungt og gjør at man kan se ut eldre ut enn det man egentlig er. Det er lettere å få volum i en nyklipt, skulderlang frisyre og man unngår at ansiktet ser dratt ut.

Kjøp hårproduktene på nett! Her er de beste nettbutikkene for hår

LANG BOB OG SKULDERLANGT: Jessica Alba og Anne Hathaway liker den mellomlange klippen. (Foto: Bulls)

LANG BOB OG SKULDERLANGT: Jessica Alba og Anne Hathaway liker den mellomlange klippen. (Foto: Bulls)

Langt og voluminøst

Langt hår kan se fantastisk ut hvis håret er velpleid og velstelt, men det kan også se livløst og flatt ut hvis det ikke får den behandlingen det trenger. Bruk de rette produktene til din hårtype, og bruk en shampo og balsam som tilfører volum til håret.

Til våren og sommeren kommer 70-tallet tilbake for fullt, og da er store, voluminøse og lange lokker tilbake i motebildet. Du kan raskt få ungdommelige og myke bølger i håret hvis du bruker føneren på riktig måte. Ta en titt på denne videoen for å se hvordan du gjør det.

Vil du se yngre ut? Ikke bruk denne fargen!

LANGT: Både Jennifer Lopez og Kim Kardashian sverger til den lange hårfrisyren. (Foto: Bulls)

LANGT: Både Jennifer Lopez og Kim Kardashian sverger til den lange hårfrisyren. (Foto: Bulls)

Totonet hårtrend

Trendsettere som Alexa Chung, Rachel Bilson og Whitney Port har det siste året sverget til en totonet hårfarge, og det ser ut til at trenden fortsetter også dette året. Håret skal se ut som det har sin naturlige hårfarge i bunnen for så å gradvis bli lysere i tuppene, og man kan velge selv hvor stor man ønsker at kontrasten skal være. Dette er en fin trend for deg som vil vokse  ut din naturlige hårfarge, og kanskje redusere frisørbesøkene (og regningene) utover våren.

SYNLIG ETTERVEKST: «Ombre» kaller amerikanerne denne tontonede hårtrenden, og Alexa Chung og Rachel Bilson er trofaste fans. (Foto: Bulls)

SYNLIG ETTERVEKST: «Ombre» kaller amerikanerne denne tontonede hårtrenden, og Alexa Chung og Rachel Bilson er trofaste fans. (Foto: Bulls)

Relevante artikler videre:

Skal du ut å shoppe? Slik shopper du smart på salg

Sats på klassikere. Her er plaggene som aldri ruster!

Få ekspertenes beste tips! Gjør et kupp i januar

Få fram gløden i sorte klær! Slik får du gylden hud

Skrevet av

Cathrine Elnan


Publisert: 15.01.2011 13:03

Tags: , , ,

Kommentarer

16 kommentarer til “Feminine og allsidige hårfrisyrer”

 1. Skrevet av: Undre
  15/01/2011 18:17

  Eg synest at det er “tragisk” at Emma Watson, som før var så fin, har gått til det skritt å klippe håret sitt kort berre for å markere avstand til rollefiguren sin i Harry Potter-filmane. Ho var myyyyykje finare før. Eg håper ingen jenter blir inspirert av ho til å gjere den same tabben…….

 2. Skrevet av: Emilie
  15/01/2011 18:41

  Ahahahasahahhahahha, Stakkar alle sammen!!!
  For en fiaso. Tror de er noe :( ((((

 3. Skrevet av: Wendy
  15/01/2011 19:08

  Tøft at noen tør å skille seg ut fra mengden – go Emma :-)

 4. Skrevet av: tobo
  15/01/2011 20:51

  Emma er fantastisk med kort frisyre. Før gikk hun i ett med resten av kjendishopen, men nå kommer den flotte jenta frem! Superfin :-)

 5. Skrevet av: torill
  15/01/2011 21:05

  Jeg bare sier det, jeg hater jenter med kort hår… i ung alder altså.. asså det funker liksom med jenter eller retteresagt kvinner i 60 årene ikke jenter i 17-24 år… i så fall jeg mener at visst jeg ser en jente eller en ungdom med kort hår tenker jeg enten her hu lesbisk eller rett å slett, space for å si det sånn… iuuuu jenter med kort hår fysj å fy!.

 6. Skrevet av: Hårfin
  15/01/2011 21:10

  Fine alle sammen! Emilie: skulle likt å se hvordan DU ser ut på håret ;p

 7. Skrevet av: Helene
  15/01/2011 21:59

  Jeg synes Emma Watson er fantastisk nydelig med det korte håret sitt. Er alt for mange som “gjemmer” ansiktet under mye hår.

 8. Skrevet av: Ingunn
  15/01/2011 23:19

  Kort hår er kjempefint, men selv liker jeg å kunne variere. Og hestehale synes jeg er utrolig praktisk.

 9. Skrevet av: Katrine
  16/01/2011 00:00

  for et fælt bilde av Anne Hathaway :O Kunne passet inn i en skrekkfilm spør du meg…!

 10. Skrevet av: Lene
  16/01/2011 10:40

  For de som følger med,
  Emma Watson klipte seg kort pga. en rolle hun prøvde seg til, nemlig den engelske versonen av “Menn hater kvinner”.
  Derfor er Emma Watsen kort på håret, ikke pga. mote.
  OBS!!

 11. Skrevet av: L
  16/01/2011 11:00

  Synes Emma W er den som er finest på håret av disse. Hun kler den korte sveisen kjempegodt. Håret ser velstelt og pent ut, og får frem det nydelige ansiktet hennes. Den verste er Alexa C. Ser ikke ut som det er vasket på dagesvis. Det er rotete og ser ustelt og sjuskete ut. Det samme gjelder hun på bildet ved siden av Rachel B. Grusomt hår og grusom kjole.

 12. Skrevet av: Lene
  16/01/2011 14:34

  L: eeh, Alexa C, og “hun på bildet ved siden av Rachel B” er jo begge Alexa, er jo samme bilde…
  Rachel Bilson og Jessica Alba er mine favoritter,

 13. 16/01/2011 18:38

  [...] Feminine og allsidige hårfrisyrer  » http:// minmote.no FEMININE TRENDER: Det er hårtrender for alle lengder i det kommende året, både kort, halvlagt og langt hår. Emma Watson, Alexa Chung og Jessica Alba velger de kortere hårfrisyrene. (Foto: Bulls) [...]

 14. Skrevet av: Undre
  16/01/2011 19:43

  Eg reknar med at “alle” som her støttar Emma Watson i sitt val av ny hårfrisyre er damer. Det er mogleg at ho klipte det kort på grunn av ei rolle, men då kan ho no i alle fall ikkje takast til inntekt for noko slags kvinneleg kortklipptrend. Ein bør forresten velje sin sveis uavhengig av hårtrender og mote.

 15. Skrevet av: Wendy
  18/01/2011 20:16

  Til Undre:

  JA, en bør velge sveisen sin uavhengig av hårtrender og mote! Men du skriver øverst her at du håper ingen jenter blir inspirert av Emma W. til å gjøre samme tabben….? Altså har jeg forstått det slik at alle jenter/damer bør ha halvlangt/langt hår etter ditt syn? Men husk at ikke alle kler langt hår!! Finnes ikke noe verre enn halvgamle damer som febrilsk skal prøve å holde liv i ungdommen i seg ved å ha langt (og sjuskete, slitt) hår – det finnes jo ikke fint. Når det gjelder meg selv (som sikkert er stygg i dine øyne) har jeg gått for en bobsveis, kort bak, lenger ved sidene, fordi det er den frisyren som kler meg best pga. min hårtype og min ansiktsform. Jeg har tykt, stritt hår som ikke ser ut i måneskinn når det er langt! Ikke f… om jeg skal spare til langt hår fordi noen få synes damer med kort hår er stygge (til det har jeg fått altfor mange fine komplimenter fra både kjente og ukjente grunnet sveisen)!

 16. Skrevet av: Undre
  21/01/2011 00:31

  Sjølvsagt er det jenter som kler kort hår, Wendy. Og kort hår kan vere fint. Men i tilfellet med Emma Watson så er ho ein person som etter mi meining er mykje finare med langt hår enn med kort. Så for ho meiner eg at det var ein tabbe. Det var ikkje meininga å framstille det som om alle jenter som klipper håret sitt kort gjer ein tabbe. Eg håpte berre at ingen ville klippet håret sitt kort på grunn av at ho gjorde det. Ho er nok eit førebilde for mange jenter.
  Eg har forresten eit inntrykk av at mange jenter som har hatt langt, fint hår oppigjennom heile oppveksten plutseleg klipper det kort når dei blir rundt om 20 år. Det er vel kanskje eit eller anna dei ønsker å markere. Eit anna tidspunkt som damer ofte kvitter seg med sitt lange hår er etter at dei har blitt gifte. Det er nok mange gifte menn som ikkje tør å innrømme at dei hadde foretrukke at kona si hadde beholdt sitt lange hår. (Eg er ikkje gift og halvlangt hår er forresten det eg likar minst.)